Jaroměřický tvaroh jemný
Ideální na pečení. Má velmi jemnou konzistenci, nižší obsah tuku (2,5 g / 100 g) a sladce nakyslou mléčnou chuť. Jaroměřický tvaroh jemný je vynikající přísadou studených i teplých pokrmů, sladkých dezertů a moučníků i slané kuchyně.
Tradiční výroba
V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy, výhradně z mléka od místních farmářů a neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“. Způsob přípravy je stejný jako v dobách našich prababiček, jen se dnes používá pasterizované mléko.
To se nejprve nechává vysrážet ve tvarohářských vanách, kde tvarohová sraženina šestnáct hodin zraje. Následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od vzniklého chutného tvarohu. Příprava tvarohu ve vanách je sice pracnější, ale zaručuje vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty.
Tento produkt je držitelem těchto certifikátů a cen
Naše recepty
Švestkový koláč se skořicí
Drobénka, švestky a vzpomínky na dny strávené s babičkou. Ano, tento ...
zobrazit