Pomazánka z červené čočky

Luštěniny se dají namazat i na chleba

Ingredience

  • uvařená červená čočka
  • ​4 lžíce másla nebo Jaroměřického tvarohu
  • 1 jarní cibulka, 1 stroužek česneku
  • snítka pažitky nebo jiné bylinky
  • šťáva z citronu

Uvařenou čočku vidličkou pořádně rozmačkáme se změklým máslem. Jarní cibulku a pažitku, případně jiné bylinky nakrájíme na malé kousky (najemno) a přidáme k čočce. Česnek prolisujeme a přidáme do pomazánky. Dochutíme šťávou z citronu, špetku soli, případně pepře.

Tip: Jako základ pomazánky lze použít jiné druhy čočky (klasická, žlutá) nebo jiné luštěniny. Podáváme s celozrnným chlebem nebo pečivem a ozdobíme zeleninou.