Jahodový tvarožník
Horké léto přeje chlazeným lehkým dezertům s tvarohem. Žádné zdlouhavé pečení, pracovat bude hlavně lednička.
Ingredience (10-12 porcí)
Korpus:
- 250g máslových sušenek
- 55 g másla
Krém:
- 4 PL moučkového cukru
- Jaroměřický měkký tvaroh 250g
- Jaroměřický jemný tvaroh 250g
- Mascarpone 250g
- Jahodový kompot
Poleva
- 4 PL moučkového cukru
- 250g čerstvých jahod
- 1 čajová lžička agaru
Dortová forma průměru 26 cm, 1 hodina práce + noc na odležení a ztuhnutí
Postup:
Korpus
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 °C. Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo ručně válečkem. Máslo rozpustíme a poté spojíme se sušenkami. vzniklou hmotu vmačkáme na dno formy.Pečeme v předehřáté troubě 15 min.
Krém
Kompot scedíme a jahody rozmixujeme a podle potřeby je jemně naředíme kompotovou šťávou. Zbytek si schováme na přípravu polevy. Všechny suroviny na krém smícháme ve větší míse a vyšleháme do spojení. Až nám vychladne upečený korpus, tak jej ve formě potřeme směsí a dáme na noc chladit.
Poleva
Druhý den připravíme polevu. Jahody očistíme a dáme svařit s cukrem. Dle potřeby můžeme jemně podlít šťávou z kompotu. Rozvařené jahody rozmixujeme a dáme opět zahřát a přidáme čajovou lžičku agaru. Vzniklou želatinu nalijeme na ztuhlý dort. Zdobíme čerstvými jahody, mátou a bazalkou.
Tento sladký recept pro vás s láskou připravila Sandra. Mrkněte na její Instagram Sandra peče, zaručeně ve vás probudí neodolatelnou chuť na sladké. Sladce hřešit se občas musí, protože jak říká Sandra:„Koláče jsou láska a láska je fajn."