Tvarohové knedlíky s vanilkou a jahodami

A je to tady. Léto. Koupání. Sběr čerstvého ovoce. Tvarohové hody. No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě?

No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě? Jak si tuto laskominu připravit:

Ingredience na 2-3 porce knedlíků/šišek:

  • 250 g Jaroměřického tučného tvarohu 
  • 70 g tradičního másla, povoleného
  • 1 celé vejce
  • špetka soli
  • 70 g hladké mouky
  • 70 g dětské krupice
  • 30 g cukru krupice + špetka mleté vanilky (nebo 20 g cukru + 1 vanilkový cukr á 10g)
  • ovoce dle výběru (např.jahody)

Posyp dle chuti - mletý mák, strouhaný perník, tvrdý tvaroh, strouhanka, moučkový cukr, rozpuštěné máslo, nebo pokud chcete experimentovat, zkuste třeba kombinaci mletý mák s cukrem a máslo v němž prohřejete i strouhanou citronovou kůru (BIO), úspěšně jsme experimentovali také s mandlovým či kešu máslem s vanilkou ;-) Zbytek receptu hledejte TADY - u Venduly na jejím krásném blogu.