Tvarohové knedlíky s vanilkou a jahodami
A je to tady. Léto. Koupání. Sběr čerstvého ovoce. Tvarohové hody. No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě?
No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě? Jak si tuto laskominu připravit:
Ingredience na 2-3 porce knedlíků/šišek:
- 250 g Jaroměřického tučného tvarohu
- 70 g tradičního másla, povoleného
- 1 celé vejce
- špetka soli
- 70 g hladké mouky
- 70 g dětské krupice
- 30 g cukru krupice + špetka mleté vanilky (nebo 20 g cukru + 1 vanilkový cukr á 10g)
- ovoce dle výběru (např.jahody)
Posyp dle chuti - mletý mák, strouhaný perník, tvrdý tvaroh, strouhanka, moučkový cukr, rozpuštěné máslo, nebo pokud chcete experimentovat, zkuste třeba kombinaci mletý mák s cukrem a máslo v němž prohřejete i strouhanou citronovou kůru (BIO), úspěšně jsme experimentovali také s mandlovým či kešu máslem s vanilkou ;-) Zbytek receptu hledejte TADY - u Venduly na jejím krásném blogu.