Jaroměřický tvaroh tučný

Tvarohové knedlíky, pomazánky, buchty… Je těžké si spoustu dobrot představit bez této laskominy. Dáváme si na ní obzvlášť záležet. I proto patří Jaroměřický tvaroh tučný k nejoblíbenějším na trhu. Hlavně pro svoji chuť a konzistenci.

Vyrobeno:
Jaroměřická mlékárna
Velikost balení:
250g

Tradiční výroba

V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy, výhradně z mléka od místních farmářů a neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“. Způsob přípravy je stejný jako v dobách našich prababiček, jen se dnes používá pasterizované mléko.

To se nejprve nechává vysrážet ve tvarohářských vanách, kde tvarohová sraženina šestnáct hodin zraje. Následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od vzniklého chutného tvarohu. Příprava tvarohu ve vanách je sice pracnější, ale zaručuje vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty.

Tento produkt je držitelem těchto certifikátů a cen

Naše recepty