Rustikální jaroměřická pomazánka s vůní rozmarýnu
Sušená rajčata, naše Jaroměřické tradiční pomazánkové a kozí sýr. Skvělá kombinace pro pomazánku, kterou ohromíte každého gurmána.
Ingredience (cca 300 g / počet porcí: 6)
- 130 g Jaroměrické tradičního pomazánkového
- 130 g čerstvého kozího sýru
- 10 ks sušených rajčat
- červená cibulka
- 2 snítky rozmarýnu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- polosušená rajčata na ozdobu
Postup:
Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut odpočinout. Potom vodu scedíme, rajčata osušíme a nakrájíme najemno. Jaroměřické tradiční pomazánkové vyšleháme společně s kozím sýrem a přidáme najemno nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pomazánka si bude nejlépe rozumět s ryze italským pečivem, vyzkoušejte třeba ciabattu nebo focacciu. Skvěle dochutí také grilovanou cuketu nebo jakoukoliv jinou grilovanou či pečenou zeleninu.