Rustikální jaroměřická pomazánka s vůní rozmarýnu

Sušená rajčata, naše Jaroměřické tradiční pomazánkové a kozí sýr. Skvělá kombinace pro pomazánku, kterou ohromíte každého gurmána.

Ingredience (cca 300 g / počet porcí: 6)

  • 130 g Jaroměrické tradičního pomazánkového
  • 130 g čerstvého kozího sýru
  • 10 ks sušených rajčat
  • červená cibulka
  • 2 snítky rozmarýnu
  • čerstvě mletý pepř 
  • sůl 
  • polosušená rajčata na ozdobu

Postup:

Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut odpočinout. Potom vodu scedíme, rajčata osušíme a nakrájíme najemno. Jaroměřické tradiční pomazánkové vyšleháme společně s kozím sýrem a přidáme najemno nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pomazánka si bude nejlépe rozumět s ryze italským pečivem, vyzkoušejte třeba ciabattu nebo focacciu. Skvěle dochutí také grilovanou cuketu nebo jakoukoliv jinou grilovanou či pečenou zeleninu.