Avokádová pomazánka s žervé

Lahodné žervé zpříjemní chuť avokáda dětem

Ingredience

  • 1 - 2 ks zralého avokáda
  • 200 g Jaroměřického žervé
  • 1 ks červené cibule malé nebo 1/2 velké
  • 2 ks rajče
  • šťáva z citronu a limetky
  • různé bylinky (petrželka nebo pažitka, bazalka, dobromysl, meduňka nebo máta)
  • žitný kváskový nebo jiný celozrnný chléb či pečivo

Zralé avokádo podélně rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a lžicí vydlabeme jeho krémovou dužinu. V míse ji pak důkladně rozmačkáme vidličkou. K rozmačkanému avokádu přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a rajčata (malé kostičky). Přidáme čerstvé Jaroměřické žervé. Ochutíme šťávou z půlky citronu a limetky, nasekanými čerstvými bylinkami. Vše důkladně promícháme a doladíme špetkou soli a pepře. Podáváme na kvalitním celozrném pečivu nebo chlebu. Ozdobíme zeleninou.