Avokádová pomazánka s žervé
Lahodné žervé zpříjemní chuť avokáda dětem
Ingredience
- 1 - 2 ks zralého avokáda
- 200 g Jaroměřického žervé
- 1 ks červené cibule malé nebo 1/2 velké
- 2 ks rajče
- šťáva z citronu a limetky
- různé bylinky (petrželka nebo pažitka, bazalka, dobromysl, meduňka nebo máta)
- žitný kváskový nebo jiný celozrnný chléb či pečivo
Zralé avokádo podélně rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a lžicí vydlabeme jeho krémovou dužinu. V míse ji pak důkladně rozmačkáme vidličkou. K rozmačkanému avokádu přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a rajčata (malé kostičky). Přidáme čerstvé Jaroměřické žervé. Ochutíme šťávou z půlky citronu a limetky, nasekanými čerstvými bylinkami. Vše důkladně promícháme a doladíme špetkou soli a pepře. Podáváme na kvalitním celozrném pečivu nebo chlebu. Ozdobíme zeleninou.