Polévka z pečené řepy
Recept, který promění řepu v nejlahodnější zahřívací pochoutku
Ingredience
- 3 červené řepy
- bylinky dle chuti (např.tymián)
- olivový olej
- hlavička česneku
- 100 g Jaroměřické žervé
- zeleninový vývar
- Jaroměřický tvaroh tvrdý na strouhání
- sůl, pepř
- slunečnicová semínka
Troubu rozehřejeme na 200°C. Řepu očistíme, vložíme do pekáčku, zakapeme olejem, přidáme bylinky, celé stroužky česneku, posolíme a opepříme. Pečeme asi 1,5 - 2 hodiny.
Vychladlou upečenou řepu rozmixujeme i s česnekem, jen bylinky odstraníme. Přidáme vývar, záleží, jak hustou polévku chceme mít. A dáme vařit. Ochutíme dle potřeby a opět můžeme přidat bylinky. Po provaření přidáme kostku žervé a důkladně promícháme. Polévku podáváme posypanou strouhaným tvarohem a opraženými slunečnicovými semínky.
Tento slaný recept pro vás s láskou připravila Sandra. Mrkněte na její Instagram Sandra peče, zaručeně ve vás probudí neodolatelnou chuť na sladké. Sladce hřešit se občas musí, protože jak říká Sandra:„Koláče jsou láska a láska je fajn."