Jaroměřický tvaroh tvrdý na strouhání

Obsahuje pouze necelé 1 % tuku a přibližně 26 % bílkovin! Proto ho ocení všichni, kteří si hlídají linii. Je určen ke strouhání, výborně se hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako náhradu tučnějšího sýra.

Vyrobeno:
Jaroměřická mlékárna

Kdo by neznal ovocné knedlíky posypané strouhaným tvarohem? Na tuto pochoutku se někteří z nás těší celý rok. Tvrdý tvaroh však můžeme použít i ve studené kuchyni. Výborně se hodí například do zeleninových salátů jako dietnější alternativa sýra.

Kostičky je možné také lehce opražit na pánvi a podávat společně se zeleninovou přílohou. S olejovou marinádou lze tvrdý tvaroh i grilovat a naložením do slaného láku se promění v nízkotučný balkánský sýr.

 

Naše recepty