Pomazánka s pečenou zeleninou
Tato pomazánka si vysloužila druhé místo v pomazánkové soutěži, kterou ...
zobrazitPřestože má snížený obsah tuku, jeho chuť je příjemně vyvážená a lahodná. Eidam v bločku je ideální k přípravě smaženého sýra. Oceníte ho však i do zeleninových salátů a dalších teplých i studených jídel. Navíc neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“.
Přemýšlejte nad tím, co jíte. Vybírejte si. Dnes už je z čeho. Jaroměřická mlékárna nabízí sýry vyrobené výhradně z domácích surovin bez jakýchkoliv konzervantů, barviv a dalších nežádoucích „éček“. Nezapomínejte, že sýry jsou výborným zdrojem vápníku. Zařadit polotvrdé a tvrdé sýry do jídelníčku se tak doporučuje především dětem, sportovcům a ženám ohroženým osteoporózou. A proč byste měli dávat přednost českým sýrům před těmi zahraničními? Nákupem domácích potravin podpoříte českou ekonomiku a přispějete k zachování zemědělského rázu naší krajiny. Důvodů je však víc. Zamyslete se nad tím, jak dalekou cestu musely urazit zahraniční sýry, než se k vám dostaly. Nemají náhodou pravdu ti, kteří tvrdí, že jen regionální potraviny mohou být opravdu čerstvé?
Tučnost sýra se obvykle uvádí v souvislosti se sušinou, která tvoří přibližně polovinu až dvě třetiny celkové hmotnosti sýra. Má-li tedy například eidam 40% obsah tuku v sušině a sušina tvoří v sýru přibližně 65 % hmotnosti, je celkový obsah tuku v sýru pouze 26 % (26 gramů tuku ve 100 gramech eidamu). Jak jsme na to přišli? Jednoduchým výpočtem: 40 × 65 = 2600 a 2600 : 100 = 26.
Tato pomazánka si vysloužila druhé místo v pomazánkové soutěži, kterou ...
zobrazitJednoduchá pomazánka pro milovníky medvědího česneku. Ideální na ...
zobrazit