Tvrdý tvaroh je pro změnu

Nesype se jen na knedlíky, chutná i slaný v salátu nebo na grilu

Tvaroh má v našem jídelníčku nezastupitelnou pozici – je významným zdrojem bílkovin nezbytných pro růst svalové hmoty, má relativně nízkou energetickou hodnotu a je velmi dobře stravitelný. Strouhaný tvrdý tvaroh se výborně hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako alternativu tučnějšího sýra nebo sýrů typu feta. 

V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Připravuje se tu výhradně z mléka od místních farmářů a podle tradiční receptury. Výsledná pochoutka neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“.

Základ zdravé stravy

Tvaroh je unikátní potravina – nízká energetická hodnota v kombinaci s vysokou hodnotou výživovou z něj tvoří ideální prvek dietního jídelníčku. Jaroměřický tvrdý tvaroh obsahuje pouze necelé 1% tuku a přibližně 26% bílkovin! Proto ho ocení všichni, kteří si hlídají linii. Tvaroh obsahuje řadu pro tělo důležitých látek – především plnohodnotné bílkoviny a minerální látky. Je velmi dobře stravitelný a
dokáže výborně zasytit.

Pochoutka na mnoho způsobů

Kdo by neznal letní ovocné knedlíky posypané strouhaným tvarohem? Na tuto dobrotu se někteří z nás těší celý rok. Tvrdý tvaroh však můžeme použít i ve studené kuchyni. Výborně se hodí například do zeleninových salátů jako dietnější alternativa sýra. Kostičky je možné také lehce opražit na pánvi a podávat společně se zeleninovou přílohou. S olejovou marinádou lze tvrdý tvaroh i grilovat a naložením do slaného láku se promění v nízkotučný balkánský sýr, který bude mnohem méně slanější než ten kupovaný.

Vloženo Od