Titul obhájen

Jaroměřické tradiční pomazánkové šunka s osmaženou cibulkou obhájilo titul Regionální potravina

V květnu se v Třebíči už podeváté soutěžilo o titul Regionální potravina Kraje Vysočina 2018. Jaroměřické tradiční pomazánkové šunka s osmaženou cibulkou bylo jedním z devíti výrobků, které hodnotitelská komise k udělení značky doporučila. Titul každoročně získají jen ty nejkvalitnější zemědělské a potravinářské výrobky. O tom svědčí fakt, že odborná porota ocenila jen 9 produktů z celkových 66 hodnocených. „Máme radost, že naše Tradiční pomazánkové v soutěži znovu uspělo,“ říká ředitel a majitel Jaroměřické mlékárny Bedřich Štecher a dodává: „Mlékařina je tvrdý byznys a naše mlékárna není moc velká, proto jsme se rozhodli vsadit na kvalitní suroviny a tradiční výrobní procesy. Mléko kupujeme jen od místních farmářů. Naše výrobky jsou poctivé a české. Věříme, že lidé takovýmto produktům budou dávat čím dál větší přednost.“

3 výrobky s titulem Regionální potravina

Jaroměřické tradiční pomazánkové se šunkou a osmaženou cibulkou 
(titul od roku 2014, obhájen 2018 )

Tradiční pomazánkové je kulinářsky výjimečný mléčný výrobek. Vyznačuje se jemnou chutí šunky z Vysočiny a lehce nasládlou chutí osmažené cibulky. Nejlépe chutná namazaný na čerstvém pečivu.

Jaroměřický archivní sýr
(titul od roku 2013, obhájen 2017 )

Mimořádně lahodný 45% eidam s výraznou sýrovou chutí. Jaroměřická mlékárna připravuje svůj archivní sýr podle tradiční receptury z výhradně domácích surovin. Jeho minimální doba zrání v jaroměřických sklepích je 3 měsíce. Dokonalá je jeho kombinace s kvalitními moravskými víny.

Jaroměřické žervé - kostka
(titul od roku 2015)

Čerstvý termizovaný sýr vyrobený podle tradiční receptury z českého mléka a smetany. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Jeho použití je mimořádně široké. Uplatnění najde především při přípravě různých pomazánek, ale dokáže zjemnit i hotový steak nebo vykouzlit nadýchanou pěnu sladkého dezertu.

Vloženo Od