Jednoduše čerstvý sýr

Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány.

Lahodný a čerstvý

Jaroměřické žervé je vyrobeno podle tradiční receptury z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu a lze ho nabídnout i batolatům od ukončeného 8. měsíce. Dopřejte sobě i svým dětem zdravou a chutnou svačinu. Zařaďte Jaroměřické žervé z malé mlékárny na jihu Vysočiny do svého jídelníčku.

Co je to čerstvý sýr

Čerstvý sýr je sýr, který nezrál a obsahuje vysoký podíl vody. Mléko se jen nechalo srazit, sýrové zrno se oddělilo od syrovátky a dal se mu tvar. Při přípravě Jaroměřického žervé se ještě přimíchala smetana, aby chuť byla lahodnější.

V jednoduchosti je krása

V dnešním složitém světě utíkáme k prosté přírodě čím dál častěji. To je důvod, proč jsou dnes čerstvé sýry tak oblíbené. Představují dokonalou harmonii, kde nic nechybí ani nepřebývá. Zvláště pokud si vyberete čerstvý sýr bez konzervantů, barviv, sladidel a dalších nežádoucích „éček“. Příkladem může být Jaroměřické žervé, jehož složení je nádherně prosté – smetana, mléčné kultury a sůl.

Sýr všech sýrů

Čerstvý sýr je možné nazvat prapůvodním sýrem. Ve svých básních ho zmiňuje Homér a zprávy o něm přináší i Bible. Jeho jednoduché složení je tedy prověřené staletími. Obvykle je přirozeně bezlepkový a na rozdíl od tavených i jiných sýrů nebývá tak slaný. To vítají výživoví specialisté, kteří upozorňují na zdravotní problémy způsobené nadměrným solením. Navíc sůl zabraňuje vstřebávání vápníku, který je v mléčných výrobcích obsažen.

Jen regionální může být opravdu čerstvé

Jak už název čerstvého sýra napovídá, není příliš trvanlivý. Dlouhé skladování mu neprospívá. Bedřich Štecher, ředitel Jaroměřické mlékárny říká: „To je další důvod, proč Jaroměřické žervé vyhovuje současným trendům ve výživě. Stále více lidí si totiž uvědomuje, jak je důležité kupovat lokální potraviny, které na stůl neputovaly přes půl světa. Jen regionální produkty totiž mohou být opravdu čerstvé.“

Žervé jako inspirace

Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Pro svou jemnost a smetanovou chuť je oblíbenou přísadou celé řady delikátních pokrmů české i světové kuchyně. Dokáže výborně zjemnit hotový steak ale i vykouzlit nadýchanou pěnu lahodného dezertu. Jaroměřického žervé můžete jednoduše namazat na čerstvé pečivo, připravit z něj domácí čokoládový koláč nebo jím zjemnit zeleninové pomazánky.

Vloženo Od