Pomazánka z červené řepy
Řepa do našeho jídelníčku patří a v pomazánce ji vy i děti budou ...
zobrazitTvrdý tvaroh na strouhání našel uplatnění při přípravě celé řady lahůdek. Právě pro gastroprovozy ho nabízíme ve formě cihly. Má málo kalorií, přitom skvělé nutriční hodnoty. Této pochoutky není nikdy dost.
Tvaroh patří mezi výjimečné potraviny. Je významným zdrojem bílkovin, nezbytným pro růst svalové hmoty, zároveň však má relativně nízkou energetickou hodnotu. Výborně zasytí, přitom je dobře stravitelný. Na rozdíl od jiných potravin neztrácí tepelným zpracováním téměř nic ze své nutriční hodnoty a je mimořádně univerzální – najde využití ve sladké i slané kuchyni.
V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy, výhradně z mléka od místních farmářů a neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“. Způsob přípravy je stejný jako v dobách našich prababiček, jen se dnes používá pasterizované mléko. To se nejprve nechává vysrážet ve tvarohářských vanách, kde tvarohová sraženina šestnáct hodin zraje. Následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od vzniklého chutného tvarohu. Příprava tvarohu ve vanách je sice pracnější, ale zaručuje vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty.
Gastro produkty Jaroměřické mlékárny lze objednat přes distribuční společnost Alimpex nebo přímo v Jaroměřické mlékárně na adrese dolezalova.i@mlekarna.cz. Vybrané výrobky lze zakoupit i v prodejnách sítě MAKRO.
Řepa do našeho jídelníčku patří a v pomazánce ji vy i děti budou ...
zobrazitDámy pokud na piknik vyrazíte s drahou polovičkou, měly byste se inspirovat ...
zobrazit