Jaroměřický tvaroh tvrdý cihla
Tvrdý tvaroh na strouhání našel uplatnění při přípravě celé řady lahůdek. Právě pro gastroprovozy ho nabízíme ve formě cihly. Má málo kalorií, přitom skvělé nutriční hodnoty. Této pochoutky není nikdy dost.
Tvaroh – bílé zlato
Tvaroh patří mezi výjimečné potraviny. Je významným zdrojem bílkovin, nezbytným pro růst svalové hmoty, zároveň však má relativně nízkou energetickou hodnotu. Výborně zasytí, přitom je dobře stravitelný. Na rozdíl od jiných potravin neztrácí tepelným zpracováním téměř nic ze své nutriční hodnoty a je mimořádně univerzální – najde využití ve sladké i slané kuchyni.
Tradiční výroba
V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy, výhradně z mléka od místních farmářů a neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“. Způsob přípravy je stejný jako v dobách našich prababiček, jen se dnes používá pasterizované mléko. To se nejprve nechává vysrážet ve tvarohářských vanách, kde tvarohová sraženina šestnáct hodin zraje. Následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od vzniklého chutného tvarohu. Příprava tvarohu ve vanách je sice pracnější, ale zaručuje vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty.
Kde objednat
Gastro produkty Jaroměřické mlékárny lze objednat přes distribuční společnost Alimpex nebo přímo v Jaroměřické mlékárně na adrese dolezalova.i@mlekarna.cz. Vybrané výrobky lze zakoupit i v prodejnách sítě MAKRO.
Naše recepty
Tvarohová pomazánka s bylinkami
Jednoduchá pomazánka, kterou zvládne každý. Stačilo zvolit ty správné ...
zobrazitMilinki s balkánským sýrem a bylinkami
Tvarohový balkán, schovaný v roztomilých slaných buchtičkách
zobrazit