Jaroměřický tvaroh tučný

Vyrobeno: Jaroměřická mlékárna

Tvaroh je základem dobré kuchyně. Tvarohové knedlíky, pomazánky, buchty... Je těžké si představit spoustu dobrot bez této laskominy.


A proto si dáváme obzvlášť záležet na tom, aby byly naše tvarohy chutné a abyste se jen oblízli, když si na ně vzpomenete. Navíc jsou bez éček, takže volba při vašem příštím nákupu je jasná. V Jaroměřické mlékárně vyrábíme tvarohy tradiční výrobou.

Jaroměřický tučný tvaroh je nejlahodnějším z trojice vyráběných tvarohů. Vyšší obsah tuku (11 g / 100 g) mu dodává plnou, jemnou chuť a hebkou konzistenci. Z každého pokrmu dokáže udělat nezapomenutelnou delikatesu.

Co je to tradiční výroba tvarohu?
Jaroměřická mlékárna ctí tradiční postupy přípravy tvarohů. Na rozdíl od samovolně zkyslého mléka, které používaly naše prababičky, však používá mléko pasterované, u něhož je zaručena zdravotní nezávadnost. Mléko se v Jaroměřicích zpracovává ve vanách. Jde sice o pracnější postup, zaručuje však vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty. K vysrážení dochází vlivem rozvoje mléčných kultur přidaných do mléka ve formě zákysu. K úpravě konzistence se pak používá malé množství syřidlového enzymu.  Výsledná tvarohová sraženina se nechá přibližně 16 hodin zrát a následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od lahodného tvarohu. V Jaroměřicích nepřipouští žádnou „modernizaci“ receptur a výrobních postupů, která sice dokáže výrobu zlevnit, negativně se však podepíše na výsledné chuti i kvalitě.

Recepty z tvarohu:
Tvarohové knedlíky s vanilkou a jahodami

Tento produkt je držitelem těchto certifikátů a cen

Tvarohy Dokument

Jaroměřická mlékárna