Jaroměřický tvaroh měkký

Vyrobeno: Jaroměřická mlékárna

Díky jedinečnému složení je Jaroměřický měkký tvaroh nepostradatelnou složkou redukčních diet, ale i výživy sportovců.


S jeho pomocí vykouzlíte lahodné pokrmy nezatížené zbytečnými kaloriemi. Takže se nechte zlákat. Na lehkou chuť měkkého tvarohu už nikdy nezapomenete. Jaroměřický měkký tvaroh je nepostradatelnou složkou redukčních diet (obsah tuku jen 0,5 g / 100 g), ale i výživy sportovců a dalších osob s vysokými nutričními nároky. Je lahodnou součástí pokrmů, které ponechává lehké, nezatížené zbytečnými kaloriemi. V Jaroměřické mlékárně vyrábíme tvarohy tradiční výrobou.

Co je to tradiční výroba?
Jaroměřická mlékárna ctí tradiční postupy přípravy tvarohů. Na rozdíl od samovolně zkyslého mléka, které používaly naše prababičky, však používá mléko pasterované, u něhož je zaručena zdravotní nezávadnost. Mléko se v Jaroměřicích zpracovává ve vanách. Jde sice o pracnější postup, zaručuje však vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty. K vysrážení dochází vlivem rozvoje mléčných kultur přidaných do mléka ve formě zákysu. K úpravě konzistence se pak používá malé množství syřidlového enzymu.  Výsledná tvarohová sraženina se nechá přibližně 16 hodin zrát a následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od lahodného tvarohu. V Jaroměřicích nepřipouští žádnou „modernizaci“ receptur a výrobních postupů, která sice dokáže výrobu zlevnit, negativně se však podepíše na výsledné chuti i kvalitě.

Recepty z tvarohu
Zapečené vločky s tvarohem

Tento produkt je držitelem těchto certifikátů a cen

Tvarohy Dokument

Jaroměřická mlékárna