Tvarohové knedlíky s vanilkou a jahodami

A je to tady. Léto. Koupání. Sběr čerstvého ovoce. Tvarohové hody. No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě?

Tvarohové knedlíky s vanilkou a jahodami

No řekněte, chutnají tvarohové knedlíky nejlépe v létě, nebo v zimě? Jak si tuto laskominu připravit:

Ingredience na 2-3 porce knedlíků/šišek:

250 g Jaroměřického tučného tvarohu 
70 g tradičního másla, povoleného
1 celé vejce
špetka soli
70 g hladké mouky
70 g dětské krupice
30 g cukru krupice + špetka mleté vanilky (nebo 20 g cukru + 1 vanilkový cukr á 10g)
ovoce dle výběru (např.jahody)
posyp dle chuti - mletý mák, strouhaný perník, tvrdý tvaroh, strouhanka, moučkový cukr, rozpuštěné máslo, nebo pokud chcete experimentovat, zkuste třeba kombinaci mletý mák s cukrem a máslo v němž prohřejete i strouhanou citronovou kůru (BIO), úspěšně jsme experimentovali také s mandlovým či kešu máslem s vanilkou ;-)

Zbytek receptu hledejte TADY - u Venduly na jejím krásném blogu.


Jaroměřická mlékárna