Tvarohová bábovka

Blogerka Tereza pro nás upekla tvarohovou bábovku z našeho Jaroměřického měkkého tvarohu.

Tvarohová bábovka

Ingredience
250 g Jaroměřického tvarohu - jemný tvaroh na pečení
250 g polohrubé mouky
250 g másla
1 prášek do pečiva
130 g cukru krupice
2 vejce
citronovou kůru z 1 bio citronu
50 g rozinek namočené v rumu
špetka soli
trochu hrubé mouky na vysypání formy + máslo


Postup
V rendlíčku jsem si rozehřála máslo,  kousek másla jsem si nechala na vymazání formy na bábovku.
Do velké mísy jsem si dala vlažné máslo, cukr, sůl a citronovou kůru. Vše jsem míchala do rozpuštění, pak jsem přidala tvaroh, rozinky a vejce.
Na závěr jsem přidala prosátou mouku s kypřícím práškem a vše jsem důkladně promíchala. Směs jsem nandala do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.
Bábovku jsem pekla nejprve na 220°C 30 minut a dalších  15 minut na 150°C.

Sledujte další recepty blogerky Terezy


Jaroměřická mlékárna