Špenátový quiche se sušenými rajčaty

Prozradíme vám tajemství, jak si připravit quiche, který chutná, krásně vypadá a je z Jaroměřických produktů. Recept pochází od majitelek brněnské kavárny Le Petit Café, kde tento quiche můžete spořádat na snídani.

Na korpus použijeme listové těsto, nebo přímo těsto na quiche nebo si jej sami vytvoříme.

Těsto:

Z mouky, změklého másla a vody uhněteme podle potřeby nelepivé těsto. Z těsta uděláme kouli dáme do folie a necháme v ledničce spočinout cca 2 hodiny. Z těsta pak rukou nebo válečkem připravíme placku maximálně půl centimetru tloušťky.

Vložíme do koláčové formy o průměru 28 cm. Těsto propícháme vidličkou.

Necháme ve vyhřáté troubě předpéct na 180°C s ventilátorem 15 min.

Náplň:

Špenát spaříme vřící vodou, abychom jej zbavili tekutiny.

Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme spařený špenát, Jaroměřické tradiční pomazánkové feferonka, Jaroměřické tradiční pomazánkové česnekové, eidam, 2 vajíčka a dochutíme pepřem a solí.

Celou směs vlijeme na předpečený korpus.

A osázíme rozkrájenými sušenými rajčátky.

Necháme ve vyhřáté troubě péct na 180°C s ventilátorem 20 min.

Zobrazit web