Špenátovo - rukolový krém se smetanovými kuličkami

Milujete pořádně husté polévky? Co potom extra husté s pořádnou porcí smetany a opečených krutonků? Křičíte ANO? Tak přesně takový je tenhle špenátovo-rukolový krém, který je zjemněný smetanovým sýrem. Tady je recept.

Špenátovo - rukolový krém se smetanovými kuličkami

Budeme potřebovat (na 4 porce): 

  • 1/2 balení rukoly
  • 2 velké brambory
  • 1/2 balení baby špenátu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • smetanový sýr Fénix
  • špetka muškátového květu
  • sůl, pepř

Postup:
Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Ze smetanového sýra se dají dělat krásné kuličky. Já jsem jich vhodila před podáváním do každé misky pár. Když je pak naberete lžičkou, krásně se Vám v puse rozpustí. Polévku můžete ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.

Tento recept pro nás a z našich produktů přípravila úžasná Šůša. Nevíte kdo je Šůša? Tak čtěte.


Jaroměřická mlékárna