Pomazánka s pečenou zeleninou

Tato pomazánka si vysloužila druhé místo v pomazánkové soutěži, kterou jsme pořádali ve spolupráci s brněnským Le Petit Café. Můžete si ji přirpavit ve vege i nevege variantě.

Ingredience (cca 450g / počet porcí: 8)

Postup:

Předehřejme troubu na 160 stupňů. Nakrájíme na širší plátky papriky, cuketu a cibuli. Česnek seřízneme ještě ve slupce na poloviny. Vše pokládáme na plech a zakapeme olivovým olejem a lehce osolíme hrubozrnnou solí. Necháme péct cca hodinu, až je zelenina měkká a lehce opečená. V průběhu pečení zeleninu otáčíme. Poté zeleninu vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji na drobno nakrájíme, česnek vytáhneme ze slupky a prolisujeme. Přidáme tvaroh a Jaroměřické žervé a dochutíme solí a pepřem. 
Podáváme se světlou bagetkou a zdobíme polníčkem. 

Tip: 
K zelenině můžete před pečením přidat anglickou slaninu a udělat tak nevegetariánskou variantu.