Pomazánka s pečenou zeleninou
Tato pomazánka si vysloužila druhé místo v pomazánkové soutěži, kterou jsme pořádali ve spolupráci s brněnským Le Petit Café. Můžete si ji přirpavit ve vege i nevege variantě.
Ingredience (cca 450g / počet porcí: 8)
- 200g Jaroměrický tvaroh
- 100 g Jaroměřického žervé
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 cukety
- 1 středně velká cibule
- palička česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- polníček na ozdobení
Postup:
Předehřejme troubu na 160 stupňů. Nakrájíme na širší plátky papriky, cuketu a cibuli. Česnek seřízneme ještě ve slupce na poloviny. Vše pokládáme na plech a zakapeme olivovým olejem a lehce osolíme hrubozrnnou solí. Necháme péct cca hodinu, až je zelenina měkká a lehce opečená. V průběhu pečení zeleninu otáčíme. Poté zeleninu vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji na drobno nakrájíme, česnek vytáhneme ze slupky a prolisujeme. Přidáme tvaroh a Jaroměřické žervé a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme se světlou bagetkou a zdobíme polníčkem.
Tip:
K zelenině můžete před pečením přidat anglickou slaninu a udělat tak nevegetariánskou variantu.