Paprika a POMA, záruka spokojeného večera - večírku

A je to tady. Podzim, zima. Je konec vysedávání s přáteli na zahrádkách oblíbených restaurací.

Paprika a POMA, záruka spokojeného večera - večírku

Je čas domácích večírků. Proto si myslíme, že se budou hodit různé tipy na rychlo - svačinky, jednohubky a vše co jednoduše vyrobíte doma a sklidíte velký úspěch.

Náš TIP čislo 1.

Paprika a POMA

Ještě než začnu s receptem. Ptáte se co je to POMA? Samozřejmě nemyslím tu pomu, která vás na lyžích vyveze na vrchol kopce. POMA = zkratka dvou slov: pomazánkové - máslo :-)

Ingredience:

  • 2 ks nakládané červené papriky
  • 1 malá cibule
  • Jaroměřické lahůdkové POMA - kelímek 180 g
  • Jaroměřický tvaroh měkký
  • bageta - nejlépe kvásková 

Do mixéru si dáme malou cibuli a  nakládanou papriku. Promixujeme.

Přidáme půlku ze 180 g kelímku POMA a půlku tvarohu. Opět promixujeme. Jemně osolíme, můžeme přidat i čerstvou pažitku a kapku šťávy z citronu. Finálně promixujeme.

Podáváme na nakrájené bagetě. Tvaroh dodá pomazánce nadýchanost.

Vloženo 10.10.2013

Jaroměřická mlékárna