Jahodový tvarožník

Horké léto přeje chlazeným lehkým dezertům s tvarohem. Žádné zdlouhavé pečení, pracovat bude hlavně lednička.

Jahodový tvarožník

Ingredience (10-12 porcí)

Korpus:

  • 250g máslových sušenek
  • 55 g másla

Krém:

Poleva

  • 4 PL moučkového cukru
  • 250g čerstvých jahod
  • 1 čajová lžička agaru

Dortová forma průměru 26 cm, 1 hodina práce + noc na odležení a ztuhnutí

Postup:

Korpus
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 °C.
Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo ručně válečkem. Máslo rozpustíme a poté spojíme se
sušenkami. vzniklou hmotu vmačkáme na dno formy.Pečeme v předehřáté troubě 15 min.

Krém
Kompot scedíme a jahody rozmixujeme a podle potřeby
je jemně naředíme kompotovou šťávou. Zbytek si schováme na přípravu polevy. Všechny suroviny na krém smícháme ve větší míse a vyšleháme do spojení. Až nám vychladne upečený
korpus, tak jej ve formě potřeme směsí a dáme na noc chladit.

Poleva
Druhý den připravíme polevu. Jahody očistíme a dáme svařit s cukrem. Dle potřeby můžeme jemně podlít šťávou z kompotu. Rozvařené jahody rozmixujeme a dáme opět zahřát a přidáme čajovou lžičku agaru. Vzniklou želatinu nalijeme na ztuhlý dort. Zdobíme čerstvými jahody, mátou a bazalkou.


Tento sladký recept pro vás s láskou připravila Sandra. Mrkněte na její Instagram Sandra peče, zaručeně ve vás probudí neodolatelnou chuť na sladké. Sladce hřešit se občas musí, protože jak říká Sandra:„Koláče jsou láska a láska je fajn." 

Vloženo 09.08.2018

Jaroměřická mlékárna