Domácí smetanové houstičky

Není nad čerstvě upečené domácí pečivo, které si namažete máslem a s chutí se zakousnete. A tyhle houstičky jsou obzvláště vypečené.

Domácí smetanové houstičky

Je v nich totiž navíc čerstvý smetanový sýr z Jaroměřické mlékárny a to je teprve bomba. Joooo, pečení je prostě radost.

Budeme potřebovat (na 6 houstiček):
350 g špaldové mouky
200 ml mléka
150 g Jaroměřický smetanový sýr Fénix
100 g másla (změklého)
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžíce mletého kmínu
sezamová a slunečnicová semínka (na ozdobu)
1 vejce na potření housek
sůl


Postup: 
Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Z těsta pak pleteme houstičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35-40 minut.

Tento recept pro nás a z našich produktů přípravila úžasná Šůša. Nevíte kdo je Šůša? Tak čtěte.


Jaroměřická mlékárna