Jaroměřický tvaroh jemný

Vyrobeno: Jaroměřická mlékárna

Tradiční receptura se v Jaroměřickém tvarohu pojí s moderními postupy.


A tak jsou naše tvarohy tak poctivé, jak je znaly naše mámy i babičky, a tak upravené a chutné, jak je vyžadujeme my. Jemný tvaroh je ideální přísadou studených i teplých pokrmů, sladkých dezertů a moučníků i slané kuchyně. aroměřický jemný tvaroh na pečení se připravuje tradiční výrobou z výběrového mléka. Má velmi jemnou konzistenci, nižší obsah tuku (2,5 g / 100 g) a sladce nakyslou mléčnou chuť. Je ideální přísadou studených i teplých pokrmů, sladkých dezertů a moučníků i slané kuchyně. V Jaroměřické mlékárně vyrábíme tvarohy tradiční výrobou.

Co je to tradiční výroba?
Jaroměřická mlékárna ctí tradiční postupy přípravy tvarohů. Na rozdíl od samovolně zkyslého mléka, které používaly naše prababičky, však používá mléko pasterované, u něhož je zaručena zdravotní nezávadnost. Mléko se v Jaroměřicích zpracovává ve vanách. Jde sice o pracnější postup, zaručuje však vynikající výsledek, kterým je prvotřídní kvalita, lahodná chuť, správný podíl sušiny i tuku a výborné nutriční hodnoty. K vysrážení dochází vlivem rozvoje mléčných kultur přidaných do mléka ve formě zákysu. K úpravě konzistence se pak používá malé množství syřidlového enzymu.  Výsledná tvarohová sraženina se nechá přibližně 16 hodin zrát a následně se odkapáváním přes tkaninové pytle oddělí přebytečná syrovátka od lahodného tvarohu. V Jaroměřicích nepřipouští žádnou „modernizaci“ receptur a výrobních postupů, která sice dokáže výrobu zlevnit, negativně se však podepíše na výsledné chuti i kvalitě.

Recepty z tvarohu
Pomazánka s pečenou zeleninou

Tento produkt je držitelem těchto certifikátů a cen

Tvarohy Dokument

Jaroměřická mlékárna