Vo vánočním cukroví po jarinovsku

Mamina posledních čtrnáct dní nevylezla z kuchyně. To je nějakýho vykrajování, vymazávání, plácání, hňácání, pečení a zdobení. A tak sem se včera rozhod, že se do toho pustim taky.

Mamina posledních čtrnáct dní nevylezla z kuchyně. To je nějakýho vykrajování, vymazávání, plácání, hňácání, pečení a zdobení. To samý sousedka. A všechny ženský u nás v mlíkárně, který se minulej tejden na mlíkárenským fejsbuku štychovaly vo lepší recepty na cukroví s tvarohem. 

A tak sem se včera rozhod, že se do toho pustim taky. A protože tý mojí to sice dost sluší, když je celá upatlaná vod mouky, ale to sladký už fakt nemůžu ani vidět, rozhod sem se taky, že to udělám po svojem. Vánoční cukroví po jarinovsku! 

Vplížil sem se do kuchyně, když se mamina nedívala, šlohnul sem jí formičky a nachystal si konečně ty správný ingredience.

Můj první dokonalej recept: eidamový linecký. Stačí vykrájet sejrový rybičky a promazat je tvarohem nebo jaroměřickou pomazánkou.

Akorát můj pokus ty vokrájený kousky zhňácat do kuličky a znova rozválet tak úplně nevyšel.

Pak sem si řek, co by se nedalo vykrajovat taky z veky. Ale upřímně, jako ňák kór spolupracující materiál se neprojevila. 

Rozhod sem se ale, že mě to nezbrzdí v tvůrčím rozletu, slepil sem to pomazánkou a vyrobil sem luxusní kytičkový mrakodrapy.

A když sem byl v tom, vyrobil sem eště hříbečky a podkovy, protože mě to začlo fakt bavit. A takhle nějak to vypadalo na konci.

Asi tomu nebudu říkat cukroví. Vono je to spíš sejroví nebo tvarohoví. Výhoda je, že se to musí sežrat hnedka, ať se to nezkazí. Myslete si vo tom co chcete. Ale podle mě je u veškerýho vánočního chystání hlavní, eslivá ste se při tom měli dobře. Takže děcka, já sem na sebe fakt pyšnej. 

Veselý Vánoce!

Vloženo

Jaroměřická mlékárna