Jaroměřická mlékárna

Každodenně pro vás připravujeme mléčné dobroty, mezi kterými najdete sýry, tvarohy, tradiční pomazánková i vynikající žervé. Ochutnejte.

Jaromeřické tvarohy

Tvarohy v Jaroměřicích připravujeme už více než 80 let. Tradiční receptura se tu pojí s moderními postupy. A tak jsou naše tvarohy poctivé jako za dob našich babiček a zároveň v takové kvalitě, jak dnes vyžadujeme my.

Jaromeřické žervé

Na tuto lahůdku jsme mimořádně hrdí. Její složení je nádherně jednoduché – smetana, mléčné kultury a sůl. Přesto skrývá naprosto výjimečnou chuť. Žervé je vynikající na chleba, ale i do pomazánek či sladkých krémů.

Tradiční pomazánkové

Patří k nejprodávanějším na trhu. Oblíbili si je lidé, kteří dávají přednost českým výrobkům a ocení chuť bez chemie. Tradiční pomazánková másla vyrábíme v šesti různých příchutích.

 

Tradiční výroba

Naše mlékárna je důkazem, že mlékárenství má v Čechách bohatou tradici. Počátek výroby se tu datuje do roku 1937. Začalo se s tvarohy, přidaly se sýry a tradiční pomazánková. Na tradici si zakládáme stejně jako na kvalitě.

naše produkty

Jsme na vysočině

Najdete nás přímo v srdci Vysočiny v Jaroměřicích nad Rokytnou. Milujeme naše výrobky – rádi je tvoříme, rádi je prodáváme a rádi je i jíme. Víme totiž, že jsou poctivé a dobré.

kde to je

Chráníme si české mléko

Jaroměřická mlékárna je jedna z mála, které jsou skutečně v rukou českého majitele. Snad proto máme zásadu vyrábět výhradně z českého mléka. I u dalších surovin se snažíme, aby byly vždy lokální a čerstvé.

naše mlékárna

Dobroty z mlékárny

Staročeský jaroměřický tučný tvaroh
Tvarohové knedlíky, pomazánky, buchty… Je těžké si spoustu dobrot představit bez této laskominy. Dáváme si na ní obzvlášť záležet. I proto patří Jaroměřický tvaroh tučný k nejoblíbenějším na trhu. Hlavně pro svoji chuť a konzistenci.
Jaroměřický tvaroh tvrdý na strouhání
Obsahuje pouze necelé 1 % tuku a přibližně 26 % bílkovin! Proto ho ocení všichni, kteří si hlídají linii. Je určen ke strouhání, výborně se hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako náhradu tučnějšího sýra.
Eidam 30% strouhaný hrubě
Praktické balení hrubě strouhaného Eidamu s nižším, 30% obsahem tuku. Oblíbená sýrová chuť, nachystaná na ozdobení chlebíčků či zapékaných pokrmů.
Jaroměřický Eidam 30% bloček
Přestože má snížený obsah tuku, jeho chuť je příjemně vyvážená a lahodná. Eidam v bločku je ideální k přípravě smaženého sýra. Oceníte ho však i do zeleninových salátů a dalších teplých i studených jídel. Navíc neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“.
Jaroměřický Eidam 45% plátky vanička
Jaroměřický eidam je skvělý ve všech podobách. A 30 procentní plátkový představuje jednu z nejoblíbenějších verzí u nás. Češi ji milují. Jaroměřický je navíc bez éček.
Jaroměřický Eidam 45% cihla
Lahodně smetanový sýr v klasické cihle ocení restaurace, jídelny i lahůdkářství. Využití této pochoutky je opravdu široké – od smaženého sýra přes zapečené brambory i těstoviny až po ozdobu chlebíčků a baget.
Jaroměřický Eidam 45% plátkový sýr
Nechte se svést lahodnou smetanovou chutí. Eidam nakrájený na plátky je ideální k přípravě svačiny či rychlého pohoštění. Navíc neobsahuje žádná nežádoucí „éčka“ a je vyroben výhradně z mléka od českých farmářů.
Jaroměřický Eidam uzený cihla
Přímo v Jaroměřicích se na bukových štěpkách udí tento eidam. Výsledkem je mimořádně jemná, nezaměnitelná vůně. Protože je výborný na chlebíčky i do baget, vyrábíme ho i v balení pro gastro provozy. Tahle cihla je základním kamenem mnoha delikates.

Jaroměřická mlékárna

Regionální potraviny chutnají lépe

Dnes si můžeme vybírat potraviny z celého světa. Přesto se lidé stále častěji ptají po těch českých. Proč? Regionální potraviny bývají obvykle čerstvější a mívají vyšší nutriční hodnoty. Jejich přeprava zatěžuje méně životní prostředí a kvalitu zaručují přísné české normy.

Důvodů je však více. Nákupem domácích potravin podpoříme českou ekonomiku a přispějeme k zachování zemědělského rázu naší krajiny. A podpoříte i naši Jaroměřickou mlékárnu.

Jaroměřická mlékárna

 

Naše recepty