Jaroměřická mlékárna

Každodenně pro vás připravujeme mléčné dobroty, mezi kterými najdete sýry, tvarohy, tradiční pomazánková i vynikající žervé. Ochutnejte.

Jaromeřické tvarohy

Tvarohy v Jaroměřicích připravujeme už více než 80 let. Tradiční receptura se tu pojí s moderními postupy. A tak jsou naše tvarohy poctivé jako za dob našich babiček a zároveň v takové kvalitě, jak dnes vyžadujeme my.

Jaromeřické žervé

Na tuto lahůdku jsme mimořádně hrdí. Její složení je nádherně jednoduché – smetana, mléčné kultury a sůl. Přesto skrývá naprosto výjimečnou chuť. Žervé je vynikající na chleba, ale i do pomazánek či sladkých krémů.

Tradiční pomazánkové

Patří k nejprodávanějším na trhu. Oblíbili si je lidé, kteří dávají přednost českým výrobkům a ocení chuť bez chemie. Tradiční pomazánková másla vyrábíme v šesti různých příchutích.

 

Tradiční výroba

Naše mlékárna je důkazem, že mlékárenství má v Čechách bohatou tradici. Počátek výroby se tu datuje do roku 1937. Začalo se s tvarohy, přidaly se sýry a tradiční pomazánková. Na tradici si zakládáme stejně jako na kvalitě.

naše produkty

Jsme na vysočině

Najdete nás přímo v srdci Vysočiny v Jaroměřicích nad Rokytnou. Milujeme naše výrobky – rádi je tvoříme, rádi je prodáváme a rádi je i jíme. Víme totiž, že jsou poctivé a dobré.

kde to je

Chráníme si české mléko

Jaroměřická mlékárna je jedna z mála, které jsou skutečně v rukou českého majitele. Snad proto máme zásadu vyrábět výhradně z českého mléka. I u dalších surovin se snažíme, aby byly vždy lokální a čerstvé.

naše mlékárna

Dobroty z mlékárny

Jaroměřický Eidam uzený cihla
Přímo v Jaroměřicích se na bukových štěpkách udí tento eidam. Výsledkem je mimořádně jemná, nezaměnitelná vůně. Protože je výborný na chlebíčky i do baget, vyrábíme ho i v balení pro gastro provozy. Tahle cihla je základním kamenem mnoha delikates.
Jaroměřický tvaroh tvrdý na strouhání
Obsahuje pouze necelé 1 % tuku a přibližně 26 % bílkovin! Proto ho ocení všichni, kteří si hlídají linii. Je určen ke strouhání, výborně se hodí k řadě sladkých pokrmů, ale oceníte ho i jako náhradu tučnějšího sýra.
Jaroměřický Eidam 45% plátky vanička
Jaroměřický eidam je skvělý ve všech podobách. A 30 procentní plátkový představuje jednu z nejoblíbenějších verzí u nás. Češi ji milují. Jaroměřický je navíc bez éček.
Eidam 30% strouhaný hrubě
Praktické balení hrubě strouhaného Eidamu s nižším, 30% obsahem tuku. Oblíbená sýrová chuť, nachystaná na ozdobení chlebíčků či zapékaných pokrmů.
Jaroměřické tradiční pomazánkové pažitka
Jaro, sluníčko, osvěžení – to je Jaroměřické tradiční pomazánkové s pažitkou. Hodí se k bílému i tmavému pečivu, oceníte ho při přípravě pomazánek. Na této poctivé lahůdce si pochutnají děti i starouškové.
Jaroměřický tvaroh tvrdý cihla
Tvrdý tvaroh na strouhání našel uplatnění při přípravě celé řady lahůdek. Právě pro gastroprovozy ho nabízíme ve formě cihly. Má málo kalorií, přitom skvělé nutriční hodnoty. Této pochoutky není nikdy dost.
Jaroměřické žervé přírodní sýr 62,5 g
Čerstvý sýr žervé je skvělý doplněk zdravého životního stylu a pochoutka pro děti i dospělé. Nádherně jednoduché složení – smetana, mléčné kultury a sůl – skrývá mimořádně lahodnou chuť.
Jaroměřický Eidam 45% cihla
Lahodně smetanový sýr v klasické cihle ocení restaurace, jídelny i lahůdkářství. Využití této pochoutky je opravdu široké – od smaženého sýra přes zapečené brambory i těstoviny až po ozdobu chlebíčků a baget.

Jaroměřická mlékárna

Regionální potraviny chutnají lépe

Dnes si můžeme vybírat potraviny z celého světa. Přesto se lidé stále častěji ptají po těch českých. Proč? Regionální potraviny bývají obvykle čerstvější a mívají vyšší nutriční hodnoty. Jejich přeprava zatěžuje méně životní prostředí a kvalitu zaručují přísné české normy.

Důvodů je však více. Nákupem domácích potravin podpoříme českou ekonomiku a přispějeme k zachování zemědělského rázu naší krajiny. A podpoříte i naši Jaroměřickou mlékárnu.

Jaroměřická mlékárna

 

Naše recepty