Blíži se tvarohová sezóna

Kdo z nás nemá rád tvarohové knedlíky?

My v Jaroměřicích je milujeme. A nejen proto vyrábíme náš tvaroh poctivě.

Tvaroh se v Jaroměřicích připravuje tradičními postupy z prvotřídního mléka od místních farmářů. Podobný způsob výroby by vám poradila i vaše prababička, jen se dnes už nepoužívá samovolně zkyslé mléko ale mléko pasterované, u něhož je zaručena zdravotní nezávadnost. Mléko se zpracovává ve vanách, kde dochází k vysrážení vlivem rozvoje mléčných kultur přidávaných do mléka. Výsledná tvarohová sraženina se nechá zrát přibližně 16 hodin, poté se tvarohová sraženina zahřeje, aby se z tvarohu odloučila část syrovátky. Potom se tvaroh lisuje v nerezových formách, kde odteče zbytek syrovátky a zůstává pouze lahodný tvaroh.

Recept na naše oblíbené knedlíky najdete u nás také. Stačí kliknout.

Vloženo
Blíži se tvarohová sezóna

Jaroměřická mlékárna